Присъда

12+12+
TM & © 2016 CBS Studios Inc. All Rights Reserved.
Присъда

Сюжет

Сериалът „Присъда“ с участието на Хейли Атуел („Отмъстителите: Ерата на Ултрон“), Еди Кейхил („От местопрестъплението: Ню Йорк“) и Шон Ашмор („X-Мен: Дни на отминалото бъдеще“) разказва историята на Хейс Морисън (Атуел), интелигентната, но непокорна дъщеря на бивш държавен глава, която е изнудвана да приеме поста на ръководител на новосъздадено разследващо юридическо звено в Ню Йорк. Хейс скоро установява, че й доставя удоволствие да търси истината и да дълбае в заплетени случаи, както и да се бори със системата.
Съвместно с екипа си от адвокати, следователи и експерти криминалисти, тя работи върху разследването на случаи, в които има правдиви подозрения, че е бил осъден грешният човек за дадено престъпление. Съставен от смели, откровени, отдадени експерти със собствено мнение, юридическият екип невинаги е в консенсус, но техните сблъсъци са нищо в сравнение с това, с което трябва да се справят извън екипа. Срещайки съпротива от страна на полицаи, адвокати, медицински специалисти, учени и съдии, те са принудени да поставят под въпрос абсолютно всичко. Но нямат друг избор, тъй като човешкият живот е по-важен.
Юридическата драма е създадена от сценариста Лиз Фридман („Д-р Хаус“), който е и изпълнителен продуцент заедно с Лиз Фрийдландър („Последователите“), Марк Гордън („Анатомията на Грей“) и Никълъс Пепър („Куантико“).

Епизоди

Сезон 1
 • 1

  Пилотен епизод

  +

  Първият случай, който екипът поема под натиска на Хейс, е този на Одел Дуеър - бивш футболен играч в училище, който е в затвора от осем години, заради убийството на приятелката си. Следователите имат само пет дни, за да преразгледат случая.

 • 2

  Мост и тунелно зрение

  +

  Хейс се спречква с Уолъс, защото тя разследва случая, с който той се е издигнал в кариерата си преди десет години. Случаят е за трима бели мъже, които признават, че са изнасилили и обрали чернокожа жена, но нещата се оказват много по-заплетени.

 • 3

  Падащи бомби

  +

  Разкъсвани от съмнения дали престъпниците заслужават шанс, екипът работи по случай с политически активист със съмнителни възгледи. Той излежава доживотна присъда за поставянето на бомба в джамия, при която загиват трима богомолци и един имам.

 • 4

  Майчино бреме

  +

  Скорошното прегрешение на Хейс подпалва медийна буря. В това време тя и екипът ѝ работят по много чувствителния случай на Пени - майка, която е обвинена в убийството на собствения си син аутист.

 • 5

  Еднопроцентов разтвор

  +

  Хайес предприема някои мерки след своето противоречиво интервю, с които да поправи вредите за семейството и кампанията на майка ѝ. Междувременно, екипът работи по нов случай, при който проблемен младеж е убил богата си приемна майка.

 • 6

  #останибуден

  +

  Смъртта на млад афроамериканец, застрелян от полицай, предизвиква истински хаос и подтиква Хайес да преразгледа случая на Порша Уилямс. Уилямс е афроамериканка и активистка, която излежава присъда за убийството на бяла полицайка.

 • 7

  Умствено изостанал

  +

  Хейс и екипът работят по случая на Лео Скарлата - мъж със занижени умствени способности, който е вкаран в затвора заради подпалването на семейния ресторант с фатални последствия. Хейс осъзнава, че е поела повече, отколкото позволяват силите ѝ.

 • 8

  Лоши сделки

  +

  Екипът разглежда случая на Сиера Мейси - отвлечена преди десет години тийнейджърка, считана за мъртва, която е успяла да избяга от дома на своя похитител, след като той е умрял вследствие на получен инфаркт.

 • 9

  Една различна смърт

  +

  Уолъс иска преразглеждане на случая на осъдения на смърт Ърл Славит, обвинен в убийството на федералния прокурор Том Саймън, който е бил един от най-близките приятели на Уолъс и не е вярвал в смъртната присъда.

 • 10

  Не добре

  +

  След прекарана страстна нощ Хейс се връща в реалността и предпазливо обмисля дали да не опита да има връзка с Уолъс, докато впряга сили да се реваншира за тежката си загуба в случая с осъдения на смърт Ърл Славит.

 • 11

  Черна орхидея

  +

  Докато Хейс и Уолъс се борят, за да намерят баланс между професионалния и личния си живот, те са повикани, за да разследват местопрестъпление, което пасва на характеристиките на известния убиец "Черната орхидея".

 • 12

  Вражески боец

  +

  Бившият президент Морисън посещава неочаквано Хейс и се опитва да накара нея и екипа ѝ да поемат случая на Омар Абас - американски гражданин с мюсюлмански произход, който от години е незаконно задържан от военните за подготвян атентат в Манхатън.

 • 13

  Минало, пролог и какво ни предстои

  +

  Хейс преразглежда провалилия се случай на Джералд Харис, върху който е работила като защитник преди 10 години. Тогава Харис е намерен за виновен за убийството на жена си, въпреки убеждението на Хейс, че той е невинен.